vrijdag, december 14, 2012

Ristorante Mimi alla Ferrovia














Een tijdje geleden waren wij in Mimi alla Ferrovia, een prachtig familierestaurant in het hart van Napels. Emilio Giugliano (bijnaam Mimì), startte deze zaak in 1942 samen met zijn vrouw Ida.

Mimì serveert de klassieke Italiaanse keuken. Aan de menukaart zie je duidelijk dat de chef een voorkeur heeft voor klassieke streekgerechten. De avond wordt compleet gemaakt door de vriendelijke en rustige bediening, professioneel en netjes gekleed. Laat je niet afschrikken door foto's aan de muur van de vele beroemdheden die deze zaak bezoeken. Het zijn voornamelijk locals en vaste gasten die hier komen eten.  Het eten is heerlijk en zeer betaalbaar.  We bestelden er onder andere een heerlijke eenvoudige maar smaakvolle Insalata di Zucchine e parmigiano.  

Op hun website vind je een aantal recepten van hun heerlijke gerechten.

Via Alfonso d'Aragona 21, Napels

Ristorante Mimì alla Ferrovia
 

Insalata di Zucchine e parmigiano
















Voor 6 tot 8 personen


  • 2 courgettes
  • rucola
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie extra virgine
  • citroensap 
  • balsamicoazijn


Verwijder de beide uiteinden van de courgettes. Schaaf de courgettes in dunne linten met een kaasschaaf. Laat ze ongeveer een uur rusten in wat olijfolie. De courgette wordt dan wat zachter.

Verdeel de rucola en wat schijfjes courgette decoratief over de borden. Meng enkele eetlepels olijfolie met het sap van een halve citroen en giet dit erover. Besprenkel met wat druppeltjes balsamicoazijn. Goed kruiden met vers gemalen peper en grof zeezout. Bestrooi met wat strips geschaafde parmezaan en serveer direct.

vrijdag, december 07, 2012

Bruschetta met tomaten



Voor 4 personen

  • 8 - 10 sneden goed boerenbrood van 1 cm dik
  • 800 g goed rijpe pruimtomaten
  • 4 tenen knoflook, zonder kiem
  • 1 bosje basilicum
  • 100 ml olijfolie, zout en peper
Hak de basilicumblaadjes grof. Ontvel de tomaten met een dikke schil: snijd ze in en leg ze 30 seconden in kokend water. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout (dat onttrekt er water aan en accentueert de smaak). Laat ze 30 minuten rusten. 
Meng de tomaten met olijfolie, 2 tenen knoflook in stukken (verwijder ze voor het opdienen) en het basilicum. Voeg zo nodig zout toe en laat alles 30 minuten rusten.
Grill de sneden brood, wrijf ze licht in met een teen knoflook en voeg zout, peper en wat olijfolie toe.
Leg de gemarineerde tomaten op de sneden brood en dien ze direct op.