zondag, september 10, 2006

Rode linzensoep met Turkse knoflookworst










6 personen


  • 250 gram rode/oranje linzen 
  • groentebouillon blokje
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Turkse knoflookworstjes (of Spaanse chorizo), verkrijgbaar bij Turkse supermarkten
  • knoflook
  • laurierblad
  • foelie
  • pomi (pak gepureerde tomaten, 500 ml)
  • blikje tomatenpuree.
  • sambal of gedroogde peper
  • zout
  • eventueel wat Schasliksaus en Worchester sauce.

Er zijn verschillende soorten linzen verkrijgbaar. In dit recept gebruiken we linzen die maar kort geweekt hoeven te worden (maar geen linzen uit blik). Neem een grote soeppan en laat de linzen hierin een uur weken in ruim lauw water met een blokje groentebouillon. Snijd alle groenten fijn en voeg het toe aan de geweekte linzen.Voeg de pomi, de tomatenpuree en de in schijfjes gesneden knoflookworst toe en breng op smaak met de kruiden en de sambal. Laat 2 tot 3 uur uur zachtjes pruttelen. Als de soep te dik is kun je hem verdunnen met wat water. Je kunt de soep eventueel pureren tot een homogene massa.Voeg dan pas daarna de worst toe.

Serveer met (Turks) brood en een salade.
Turkse knoflookworst

Geen opmerkingen: