dinsdag, januari 16, 2007

Mosselen met een bite!



Een pittig mosselreceptje, even heel iets anders!

mosselen
2 uien
2 tenen knoflook
olijfolie
1 paprika
1 pepertje
4 grote tomaten
een handje amandelen
laurier
1 ons gerookte spek
2 glazen muscadet
1 blikje tomatenpuree

Amandelen even roosteren in een koekenpan. Snij de tomaten, de paprika, de peper, het spek, de knoflook en de uien en pureer ze tot een dikke soep. Voeg wat oijfolie toe en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de muscadet toe en laat doorpruttelen tot het een beetje gaat indikken. Doe er eventueel nog wat tomatenpuree bij.
Doe de mosselen erbij, doe de deksel erop en schud met de pan. Tijdje laten pruttelen totdat de schelpen open zijn. Opdienen op een grote schaal.

Lekker snel groentebijgerechtje:

Komkommer
Bleekselderij
Peterselie
Tomaat
Paprikapoeder
Peper
Thijm
Ui
Knoflook

Doe alles in een wok en roerbak in enkele minuten. Serveren met stokbrood.

Geen opmerkingen: