dinsdag, mei 10, 2011

Saltimbocca alla romana



Voor 2 personen
  • 2 dunne kalfsoesters/kalfsschnitzel
  • 2 dunne plakjes parmaham
  • 4 salieblaadjes
  • 30 gram boter
  • olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn
  • zout en peper

Plet de kalfsoesters tussen twee vellen bakpapier met een vleeshamer. Beleg ze met 1/2 plak ham en een salieblaadje en zet alles met een houten prikker vast. Verhit de olie en 20 gram boter in een koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur, eerst op de kant van de ham en dan op de andere kant. Haal uit de pan en houd warm. Giet de wijn in de pan en schraap de aanbaksels los. Laat 1 minuut doorkoken en roer er de rest van de boter door. Overgiet het vlees met de saus en geef het warm met een rucolasalade en seizoensgroenten.

Uit: Kookschool - De Italiaanse keuken

Dit is het officiële recept. Wij doen het iets anders:
  • We kruiden het vlees met zout, peper, en wat droge salie. Droge salie geeft een extra diepe saliesmaak. We voegen wel een vers salieblaadje toe.
  • Een lekkere variant krijg je met de toevoeging van een plakje gegrilde courgette, dat je legt tussen de kalfsoester en de parmaham.
  • Wij bereiden zelf altijd alles apart, zonder prikker. Je kunt dan bijvoorbeeld de ham en courgette al klaar maken, en als de gasten er zijn bak je nog even de kalfsoester. 


1 opmerking:

Jessica zei

Bedank voor de recept