woensdag, augustus 16, 2006

Vitello Tonato



Recept van Marco uit Perugia
1 uur koken & 1 uur koelen

Vitello
  • 100 gram kalfsvlees per persoon
  • 2 peentjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • platte peterselie
  • 5 laurierblaadjes
  • theelepel groene peper bolletjes of een stukje verse peper
  • zeezout
Spoel het kalfsvlees af. Vul een grote pan met koud water. Doe het kalfsvlees hierin en vul aan met bovenstaande ingrediënten. Breng aan de kook, en laat 1 uur koken. Schep tijdens het koken het schuim van het vlees. Na 1 uur het vlees uit de pan nemen en 1 uur laten afkoelen in de koelkast. Bewaar de bouillon. Je kunt er eventueel een pasta in koken voor het voorgerecht.

Tijdens het koken van de vitello kun je de tonato mayonaise maken.
  • 6 ansjovisfilets in olie, afgespoeld
  • 1 el kappertjes, plus wat extra om te serveren
  • 1 ei
  • 200 gram tonijn uit blik
  • 3dl olijfolie
  • scheutje witte wijn
  • citroensap van een halve citroen
  • zout
Doe 1 ei, 1 dl olijfolie, sap van een halve citroen en het zout in een maatbeker en roer met een staafmixer. Voeg al roerend aan met 2 dl olijfolie. Vul de mayonaise aan met de tonijn, ansjovis, de kappertjes, een scheutje witte wijn en een beetje bouillon van de vitello. Mix met de staafmixer en laat afkoelen in de koelkast. Snijd de vitello in dunne plakken en besprenkel met een laagje tonato mayonaise.

Geen opmerkingen: