dinsdag, augustus 15, 2006

Zongedroogde tomaten in olie


Zongedroogde tomaten zijn overal verkrijgbaar, makkelijk mee te nemen (in je koffer) en lang houdbaar. Maar eenmaal thuis gekomen weet lang niet iedereen hoe je zo'n droge tomaat kunt transformeren tot iets lekker smeuïgs en eetbaars.

Ingrediënten

zongedroogde tomaten
koud water
olijfolie
rode wijn
handvol verse basilicumblaadjes
twee el kappertjes
2 tenen knoflook

Week de tomaten in twee uur in 1/3 hoeveelheid rode wijn, en 2/3 hoeveelheid water. Daarna afgieten en droogdeppen met keukenpapier. Doe de tomaten in een grote glazen pot die je goed kunt afsluiten. Voeg de basilicumblaadjes, de knoflook en de kappertjes toe. Giet er vervolgens olijfolie op, totdat alles onder staat, want alles wat er bovenuit steekt gaat bederven. Er zitten immers geen conserveringsmiddelen in. Minimaal een week laten staan, daarna zijn ze voldoende doorweekt en op smaak. Gebruik telkens een schone vork als je tomaten uit de pot haalt.

Geen opmerkingen: