vrijdag, september 01, 2006

Tapenade van zongedroogde tomaten




  • zongedroogde tomaten in olie
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • olijven
  • knoflook
  • ansjovis
  • klein beetje verse geraspte Parmezaanse kaas
  • blikje tomatenpuree
  • balsamico azijn
  • peper
  • schaslicksaus


Hoeveelheden van bovenstaande ingrediënten zijn afhankelijk van je eigen persoonlijke smaak. Ansjovis maakt het zouter, Schaslicksaus maakt het zoeter. Let op met de kaas, niet teveel, het wordt snel te kazig. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of pureer met een staafmixer. Niet te lang, anders wordt het te romig. De tapenade moet wel sappig zijn, dus voeg eventueel extra olijfolie toe. Doe in een jampotje, en schenk er een laagje olijfolie op voor de houdbaarheid. Je kunt de tapenade zo twee weken in de koelkast bewaren.
Smeer op vers Turks brood of op in de oven geroosterde stukjes stokbrood.

Geen opmerkingen: