zondag, september 10, 2006

Tomaten aioli


Aioli is een eenvoudig te bereiden knoflooksaus die veel gebruikt wordt in landen rond de Middellandse Zee. De saus wordt geserveerd in salades, koud vlees, vis, pastasalades en als tapa met brood. Deze aioli is bereid met zongedroogde tomaten in olie, en lekker bij patatas bravas.

zongedroogde tomaten in olie
1 teen knoflook
snufje cayenne peper
4 eetlepels mayonaise

Pureer de tomaten met de knoflook en de peper. Voeg de mayoniase toe en pureer tot een egaal mengsel. Je kunt de aioli 1 week in de koelkast bewaren. Op kamertemperatuur brengen voor gebruik. Heerlijk bij patatas bravas.

Bij deze aioli gebruiken we voor het gemak kant en klare mayonaise, maar wil je echt een verse aioli, gebruik dan de volgende ingredienten, meng ze met een staafmixer en voeg de tomaten later toe:

4 teentjes knoflook
1 eierdooier
2,5 dl olijfolie
zout
enkele druppels citroensap

Geen opmerkingen: