zondag, september 10, 2006

Bonensalade met tonijn en paprika

Een heerlijke frisse tapas salade. Hoeveelheid voor 6 kleine porties.

1 blik tonijn op olie (200 gram)
1 blik boterbonen (grote witte bonen, 400 gram)
2 rode paprika's
2 sjalotjes
1 stevige tomaat
3 el olijfolie
zout, peper
2 el kappertjes
2 el verse fijngehakte koriander of peterselie
2 el (sherry) azijn

Rooster de paprika's in de oven, verwijder het vel en laat afkoelen. Snijd de paprika's in repen. Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukjes. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Meng alles in een kom en schep de kappertjes en de koriander of peterselie erdoor. Maak een dressing van de azijn, de olie en het zout en de peper. Giet de dressing over de salade. Serveer in schaaltjes met geroosterd brood.

Geen opmerkingen: