donderdag, augustus 17, 2006

Cinque Terre


Meer foto's hier

Het Nationaal Park Cinque Terre is een uniek stukje Middellandse zeekust in Noord-Italië, ten zuiden van Genua. De Apennijnen dalen hier steil af naar zeeniveau en laten nauwelijks ruimte over voor vijf eeuwenoude dorpen die als vogelnestjes tegen de rotsen zijn gebouwd. Totdat er een spoorweg werd uitgehakt, waren de dorpen slechts per boot en te voet bereikbaar. Cinque Terre is erg populair onder wandelaars. Wandelkaarten zijn in ieder dorp te krijgen. Het niveau van de wandelroutes is goed te doen voor minder ervaren wandelaars, maar je moet geen last van hoogtevrees hebben. Met de trein kun je eenvoudig reizen tussen de verschillende dorpjes: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Lekker relaxen in Bonassola
Touristen verblijven meestal in één van de vijf kleine dorpjes in het gebied. Sfeervol maar aan de prijzige kant wat betreft accomodatie. Er zijn leuke én goedkopere alternatieven in de buurt. Vlakbij vonden wij het veel rustigere Bonassola. Een rustig klein Italiaans dorpje, met een bakkertje, een slager, een kleine supermarkt en een paar heerlijke trattoria's. En verder staat deze streek (Ligurië) natuurlijk bekend om de heerlijke pesto.

Bonassola is een rustig niks-aan-de-hand-dorpje, met vooral veel pensionado's en jonge stellen met kleine kinderen. Het heeft een heerlijk groot strand met een paar goede strantenten. Vanuit Bonassola kun je mooie wandelingen maken naar Levanto en Framura. Of de trein pakken naar één van de Cinque Terre, en daar wandelen van dorp tot dorp.


Uitzicht over Bonassola

Agriturismo
Bonassola biedt hotels, pensions en enkele apartementjes. Verscholen tussen de lavendel, de vijgenbomen en de geurende jasmijnstruiken ligt het unieke Agriturismo Cà du Ferrà. Twee huisjes gelegen aan een kabbelend beekje, op 5 minuten lopen van het strand. Ieder huisje heeft twee slaapkamers met eigen badkamer. Koken doe je buiten, eten onder de gazebo.
Meer agriturismo-adressen (in Italië)
Zie ook de Ligurië startpagina voor meer info over deze streek.
En uiteraard veel info op de Italië startpagina.



Hoe kom je er?
Transavia vliegt zeer frequent op zowel Genua als Pisa. Vanaf deze steden ben je in twee uur met de trein in Bonassola. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de auto pakken.



Fotoverslag
Meer foto's vind je hier




1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben onlangs nog in Monterosso en Vernazza geweest. Toch wel erg touristisch maar toch de moeie waard. Een soort miniatuur omgeving van het oude klassieke Liguria. De Lemoncello vind hier zijn oorsprong. Heerlijk!