woensdag, mei 11, 2011

Scaloppine alla Milanese










Voor 2 personen
  • 2 dunne kalfsoesters 
  • 1 ei 
  • 10 gram boter 
  • 2 eetlepels olie 
  • 1 citroen 
  • 4-5 sneden vers casinobrood (of paneermeel) 
  • zout 
Plet de oesters tussen 2 vellen bakpapier tot 3-4mm dik. Verkruimel het brood zonder korst in een blender. Klop het ei in een diep bord los en leg het broodkruim op bakpapier. Haal de oesters aan twee kanten door het ei en de broodkruim; druk het goed aan. Smelt de boter met de olie in een koekenpan en bak de oesters aan twee kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met zout. Geef ze warm of koud met 1/4 citroen en een tomatensalade.

Uit: Kookschool-De Italiaanse keuken

Ook lekker met marsala en room.

Geen opmerkingen: