dinsdag, januari 26, 2010

Spaghettisaus met knoflook en olijfolie uit Rome

Ingrediënten
500 g pasta, zout
6 eetlepels extra vergine olijfolie
4 theelepels zeer fijn gehakte knoflook
gehakte rode peper, naar smaak
2 eetlepels gehakte peterselie



Aanbevolen pasta volgens het kookboek: spaghetti. Wij vinden spaghettini (dunne spaghetti) eigenlijk lekkerder. Voor 4 personen.

Bereiding
  1. Kook de spaghetti in kokend water met wat extra zout. In de saus zelf gaat geen zout, omdat dat niet goed oplost in olijfolie, en dus moet er flink wat zout bij de pasta voor hij met de saus gemengd wordt.
  2. Doe, terwijl de pasta kookt, de olijfolie, de knoflook en de gehakte rode peper in een steelpan en zet het vuur laag. Fruit de knoflook tot hij lichtgeel is, voorkom dat hij bruin wordt.
  3. Meng de gekookte, afgegoten pasta met de inhoud van de steelpan, en meng alles tot ieder sliertje bedekt is met olie. Proef en doe er zo nodig meer zout bij. Voeg de gehakte peterselie toe, schep goed om en serveer onmiddellijk.
Uit: De klassieke Italiaanse keuken

Geen opmerkingen: