dinsdag, januari 26, 2010

De klassieke Italiaanse keuken

De absolute favoriet van onze redactie onder de kookboeken is 'De klassieke Italiaanse keuken'. Het is helaas niet meer leverbaar, daarom vind je enkele van onze favoriete recepten op Lekker!Magazine.

Als je een Italiaan vraagt naar de keuken van zijn land is de kans groot dat hij de keuken van zijn eigen regio omschrijft, Venetië, Rome, Milaan, Bologne, Toscane of een andere streek. De keuken van Italië bestaat namelijk niet echt. Deze bestaat eigenlijk uit de keukens van de verschillende regio's.

De Italiaanse keuken is een thuiskeuken waarin de recepten van generatie op generatie worden doorgegeven. Daarom is dit ook zo'n uitgebreid boek. Marcella Hazan weet in 'De klassieke Italiaanse keuken' als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van de verse ingrediënten en de eenvoud en diversiteit van echt Italiaans eten op de lezer over te brengen. Met meer dan 500 recepten en uitgebreid informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten is 'De klassieke Italiaanse keuken' wereldwijd het standaardwerk over Italiaans koken.

Marcella Hazan, De klassieke Italiaanse keuken. Gebonden, 544 pagina's. ISBN 9789021598833.

Geen opmerkingen: