vrijdag, december 07, 2012

Bruschetta met tomaten



Voor 4 personen

  • 8 - 10 sneden goed boerenbrood van 1 cm dik
  • 800 g goed rijpe pruimtomaten
  • 4 tenen knoflook, zonder kiem
  • 1 bosje basilicum
  • 100 ml olijfolie, zout en peper
Hak de basilicumblaadjes grof. Ontvel de tomaten met een dikke schil: snijd ze in en leg ze 30 seconden in kokend water. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout (dat onttrekt er water aan en accentueert de smaak). Laat ze 30 minuten rusten. 
Meng de tomaten met olijfolie, 2 tenen knoflook in stukken (verwijder ze voor het opdienen) en het basilicum. Voeg zo nodig zout toe en laat alles 30 minuten rusten.
Grill de sneden brood, wrijf ze licht in met een teen knoflook en voeg zout, peper en wat olijfolie toe.
Leg de gemarineerde tomaten op de sneden brood en dien ze direct op.

Geen opmerkingen: